Rychlé doručení | do 4 dnů SR & ČR                       Doprava zdarma | Nad 63 €                         15% sleva | při nákupu předplatného                        Produkt měsíce | Tajemný box                   

Rychlé doručení | do 4 dnů SR & ČR Doprava zdarma | Nad 63 € 15% sleva | při nákupu předplatného Produkt měsíce | Tajemný box

Jak vzniká oppio. kombucha?

Horská voda

Při výrobě kombuchy je voda a její kvalitativní parametry (tvrdost, mineralizace,..) mimořádně důležitá a objemově nejpoužívanější ingredience. Proto základ kombuchového nálevu oppio. tvoří kvalitní podpolianská voda, s přidanými minerály, primárně hořčíku a vápníku.

Magický čaj

Druhou nejdůležitější ingrediencí je čaj, a to nejčastěji zelený nebo černý. Výsledná chuť nápoje bude záviset právě na výběru, kombinaci a kvalitě čajů. V našich nálevech používáme kvalitní zelené čaje sencha. Kromě nich nově najdeš v oppio. i slovenské bylinné čaje.

SCOBY

Do čajového nálevu přidáme třtinový cukr, aby měla přidaná symbiotická kultura bakterií a kvasinek (SCOBY) dostatek živin a mohla vytvořit dokonale vyváženou kombuchu. Je to právě SCOBY, který v nápoji udělá všechnu magii prostřednictvím procesu zvaného fermentace/kvašení.

Dvojitá fermentace

Fermentace je proces přeměny organické látky (v tomto případě cukru) na jiné látky (kyseliny, probiotika, CO2). Během 1. fermentace kvasinky a bakterie (mikroorganismy) použijí cukr jako palivo, aby vytvořily komplexní chuťové složky a prospěšné kyseliny. 2. fermentace následně využívá jednomolekulový cukr - fruktózu z přidaného ovoce - k dokončení procesu. 2stupňová fermentace probíhá 2 týdny.

Dochucení ovocem

V kombinaci s ovocem je možné z kombuchy vytvořit pestré spektrum výjimečných nápojů. Na dochucení využíváme 100% skutečné ovoce. Co to znamená? Žádné koncentráty, náhražky, ovocná barviva. Bublinky jsou přirozeně vytvořené CO2, které doplňujeme pro stabilní perlivost tzv. tlakováním. Díky komplexnosti chutí je možné kombuchu párovat ke skvělému jídlu nebo popíjet na terase.

Oppio. kombucha

Oppio. je živé, řemeslné a autentické nealko. Je třeba ho skladovat chlazené (do 8°C), aby byl proces fermentace maximálně zpomalen a nedošlo tak ke změně požadované chuti či aroma. Čerstvá 3 měsíce, takže si ji můžete kdykoliv vychutnat na ranní probuzení, letní osvěžení, večerní relax či pravidelný detox.

Drink oppio. Drink different.